Web Sitelerin Eski Halini Gösteren Site WayBack Machine

Web Sitelerin Eski Halini Gösteren Site WayBack Machine

İnternet günümüzde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Dünya nüfusunun 8 milyarı geçmesi, internet kullanıcı sayısının 5,03 milyara ulaşması ve ihtiyaçların dijitalde cevap bulması gün geçtikçe bu durumu daha da önemli hale getiriyor. E-ticaret, ilk defa 1996 yılında hayatımıza girdi.

İlk E-Ticaret Siteleri

  • 1989 yılında HTML dili keşfedildi.
  • 1995 yılında Amazon ve eBay dünyadaki ilk e-ticaret platformları kurdu.
  • 1999 yılında Çin merkezli Alibaba kuruldu.
  • 1998 yılında hepsiburada.com kuruldu.
  • 2001 yılında Gittigidiyor kuruldu.(Şuan kapalı)
  • 2009 yılında Trendyol kuruldu.
  • 2012 yılında n11.com kuruldu.

Web Sitelerin Eski Halini Gösteren Site WayBack Machine

WayBack Machine ile web sitelerinin geçmiş dönemde ne şekilde göründüğünü görüntüleyebilirsiniz. Ben özellikle iş yaşantımda gelişimine katkı sağladığım,kendim yazma şansı yakaladığım sitelerin ve popüler bazı web sitelerinin geçmiş dönem ekran görüntülerini bir slayt da toparladım. Deneyimsel olarak çok ciddi yol katettiğimizi görüyoruz. Bir dönem Flash eklentiler çok popülerdi ve Flash üretebilen kitleler el üstünde tutulurdu. Şimdi Web 3.0 konuşuyoruz. Yarın bambaşka teknolojiler hayatımıza girecek ve bugünden çok ötede çalışmalara şahit olacağız. Eski dönemlerde kişileştirilmiş ürün önerileri, arama önerileri yapamaz iken şuan third party araçlar ile kolaylıkla yapabiliyoruz. Tabi bu anlamda veri madenciliği de ayrı bir boyut kazandı. Fayda görmeniz dileği ile...

Mobil odaklı web sitelerinin ve e-ticaret sitelerinin ayrı bir öneme sahip olduğu kaçınılmaz. Bu konuda ele aldığım yazıma erişmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Mobile Yatırım Yapmanız için 22 İstatistik